Sportski centar Safet Zajko dobija nove moderne sadržaje

21.09.2018. 11:10 / Izvor: Akta.ba
Sportski centar Safet Zajko dobija nove moderne sadržaje

Igralište je koncipirano tako da u potpunosti okružuje pješčanik koji se nalazi u sredim.

Općina Novi Grad Sarajevo, raspisala je javni poziv za Izvođenje radova na izgradnji novih sadržaja u okviru Centra za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko, saznaje Akta.ba.

Riječ je o infrastrukturnim radovima u okviru kojih će biti izgrađeno dječije igralište, šadrvan i sanirana postojeća plohe ljetne bašte.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 54.188,03 KM. Rok za izvršenje je 45 radnih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Kako je navedeno u projektu, igralište će bit će namjenjeno za djecu od jedne do osam godina i bit će izgrađeno prema standardima EN 1176.

Sastojat će se od kućice sa toboganom i Ijestvama i pješčanim dijelom. Četiri planirane platforme bit će sa razlčtim sadržajima za igru, vježbu i razvijanje motorike, table za pisanje, tunela, sjedalica, mostiće i gumiranih sjedalicama u obliku gljiva.

Igralište je koncipirano tako da u potpunosti okružuje pješčanik koji se nalazi u sredim.

Okvir pješčanika je osmougaonog oblika i gradit će se od falcovanih talpi debljine 4.5 cm i širine 13 cm Talpe su u smislu zaštite tretirane ekološki prihvatljivom dubinskom impregnacijom pod pritiskom

Kućica će biti dimenzija 134 cm X 100 cm x 220 cm a na krovu će se nalazi "svemirski prozor" . Kućica i krov kućice će biti izrađene od vodotporne ploče koja je dodatno zaštićena od vremenski utjecaja

Osnovna konstrukcija kompletnog igrališta gradit će se od toplo pocinčanih i plastificiranih čeličnih profila. Podovi i klupe i platforme će biti izgrađene od drveta zaštićenog postupkom ekološki prihvatljive dubinske impregnacije pod pritiskom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije