Porodično preduzeće Erić M gradi novu fabriku na 8.200 kvadrata

05.11.2018. 12:04 / Izvor: Avaz.ba
Porodično preduzeće Erić M gradi novu fabriku na 8.200 kvadrata

Ovdje će na proljeće naredne godine početi proizvodnju peleta i pločastog namještaja.

 

Vlasnici jednog od najperspektivnijih porodičnih preduzeća na području Bijeljine u oblasti drvnoprerađivačke industrije Fabrike za preradu drveta i proizvodnju peleta iz Dazdareva kod Bijeljine "Erić M" Mladen i supruga Slava Erić u novoj Industrijskoj zoni 2 počeli su izgradnj u nove fabrike.

Mladen Erić kaže da u prvoj fazi grade halu površine oko 8.200 kvadratnih metara u kojoj će na proljeće naredne godine početi proizvodnju peleta i pločastog namještaja.

"Orijentirani smo na izvozu zemlje EU i Kinu. Izvozimo 85 do 90 posto naših proizvoda u ltaliju, Austriju, Njemačku, Češku, Slovačku, Poljsku, u Srbiju i Makedoniju. Trenutno zapošljavamo 39 radnika. Kompletna investicija iznosi oko 5 miliona KM, i to u prvoj fazi. Planiramo i da gradimo sušare za drvo, parionice i kotlovnicu. Trebalo bi oko 1. maja naredne godine, ukoliko sve bude teklo po planu, da otvorimo novu fabriku. U prvoj fazi će raditi 20 novih radnika. Rukovođenje novom fabrikom preuzima stariji sin Blago, a mlađi Srđan ostaje s nama u fabrici u Dazdarevu", kaže Mladen Erić.

Polovinu sredstava osigurat će iz vlastitih izvora, a drugu kreditom.

"Kredit smo osigurali po veoma povoljnim uvjetima. Prepoznati smo kao porodično preduzeće koje obaveze redovno izmiruje, i radnicima i državi. Pelet, bukvalno, unaprijed ugovaramo i prodamo", kaže Mladen Erić, ističući kako su u novoj Industrijskoj zoni 2 u Bijeljini kupili 3,3 hektara zemljišta, a nova fabrika sa svim kapacitetima zauzimat će 1,4 hektara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije