Sanacija i asfaltiranje ulica u Vogošći

Investicije / PROJEKTI

Sanacija i asfaltiranje ulica u Vogošći

Povoljni vremenski uslovi omogućili su realizaciju ovog projekta, za kojeg su sredstva u iznosu od 270.000 KM osigurana putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

12.12.2018. 12:01 / Izvor: Akta.ba

Ulica P.O. Zvijezda u Mjesnoj zajednici Vogošća II već duže vrijeme nalazila se u Programu prioriteta komunalne insfrastrukture na području naše općine. Povoljni vremenski uslovi omogućili su realizaciju ovog projekta, za kojeg su sredstva u iznosu od 270.000 KM osigurana putem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Dosadašnji radovi u ovoj ulici podrazumijevali su sanaciju udarnih rupa i oštećenja koja su na asfaltu nastajala i po završetku zimske sezone. Asfaltiranjem u ovoj ulici i izdvojenim sredstvima, iznašlo se najbolje rješenje kojim mogu biti zadovoljni i građani. Dužina ulice koja je dobila ljepši i funkcionalniji izgled je 500 metara, a izvođač radova, koje je nadzirao Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, bila je firma "AME".

Sanacija i asfaltiranje ulice P.O. Zvijezda, samo je jedan od komunalnih projekata koji su realizovani na području Mjesne zajednice Vogošća II. U narednoj godini, shodno planiranom programu prioriteta i sredstvima koja će biti izdvojena, može se očekivati realizacija i drugih projekata vezanih, između ostalog, za poboljšanje saobraćajne infrastrukture na vogošćanskim ulicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije