Rekonstrukcija blizu 2,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Zabrđe

09.02.2019. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija blizu 2,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Zabrđe

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine nastavlja sa rekonstrukcijom stare dotrajale vodovodne mreže.

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine nastavlja sa rekonstrukcijom stare dotrajale vodovodne mreže na svom području kako bi se poboljšao kvalitet vodosnabdijevanja novogradskih naselja i smanjili gubici vode.

Potpisan je okvirni sporazum sa izvođačem radova na rekonstrukciji 2.300 metara postojećeg azbestno - cementnog cjevovoda u naselju Zabrđe, gdje je zbog velikih gubitaka vode smanjen kapacitet isporuke. Vrijednost radova je 542.178 KM, a rekonstrukcija cjevovoda radit će se u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu.

Predviđena je rekonstrukcija dotrajale distributivne vodovodne mreže DN 200 milimetara, 150 milimetara i 100 milimetara u dijelu ulice Safeta Zajke neposredno prije raskrsnice za put Reljevo – Rajlovac, zatim ulicama Avde Palića, Porodice Bećirbašić i Porodice Šehić te dijelu ulice Zaima Imamovića.

Neadekvatne azbestno - cementna vodovodna mreža bit će zamijenjena kvalitetnijim daktil cijevima i na taj način će se poboljšati funkcionalnost vodovodnog sistema, kao i samanjiti gubitak vode u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo.

Preduslovi za realizaciju ovog projekta stekli su se rekontrukcijom glavnog distributivnog cjevovoda kroz Rajlovac koja je završena u prošloj godini gdje je povećan profil cjevovoda sa DN 200 na DN 300, a koji je do tada imao najveće gubitke na mreži na prostoru općine Novi Grad, saopćeno je iz ove općine.                                                         

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije