Srbija sa više od 6 miliona eura pomogla razvoj Opštine Srebrenica

06.05.2019. 10:17 / Izvor: SRNA
Srbija sa više od 6 miliona eura pomogla razvoj Opštine Srebrenica

Opština Srebrenica je rekorder u Republici Srpskoj po iznosu sredstava koja je prethodnih godina Srbija uložila za realizaciju projekata i saniranje opštinskog budžeta.

Govoreći o pomoći Srbije Srebrenici, Mladen Grujičić, načelnik ove lokalne zajednice, rekao je da je, osim šest miliona eura od države Srbije, nekoliko privatnih firmi iz srpske matice investiralo i otvorilo proizvodne pogone u Srebrenici.

"Opština Srebrenica je rekorder u Republici Srpskoj po iznosu sredstava koja je prethodnih godina Srbija uložila za realizaciju projekata i saniranje opštinskog budžeta, a riječ je o iznosu od šest miliona eura", izjavio je načelnik ove lokalne zajednice Mladen Grujičić.

Grujičić je precizirao da je u Srebrenici tim sredstvima finansirana izgradnja obdaništa po najsavremenijim standardima, koji je najmoderniji vrtić u Republici Srpskoj i BiH.

"Tim novcem finansirana je i potpuna rekonstrukcija glavne saobraćajnice i ujedno i ulice kroz centar Srebrenice. U okviru tog projekta izgrađena je i kišna kanalizacija", rekao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući tim sredstvima izgrađeni su trotoari u naselju Skelani, kao i od prigradskog naselja Soloćuša do Srebrenice.

Grujičić je rekao da je sredstvima Srbije finansirana izgradnja proizvodne hale u Potočarima u kojoj je zaposleno 30 radnika, te kupljene i sanirane hale bivšeg transportnog preduzeća u kojima će biti pokrenute neke proizvodne linije koje će omogućiti otvaranje izvjesnog broja radnih mjesta.

On ističe da je to za Srebrenicu izuzetno značjno jer je omogućilo otvaranje više od 100 radnih mjesta, a očekuje se da će se taj broj povećavati i da će doći do otvaranja još nekih proizvodnih pogona investitora iz Srbije.

Grujičić je rekao da je opština Srebrenica usvojila Program kapitalnih projekata i da se za realizaciju nekih od njih nada pomoći iz Srbije.

"Čuli smo da je Vlada Srbije odobrila 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u Republici Srpskoj i nadamo se da će dio tih sredstava dobiti i naša opština. Prioritet je ulaganje u osposobljavanje Banje "Guber" ", rekao je Grujičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije