Investicije / PROJEKTI

U Gradišci se 2021. godine otvara najsavremeniji prodajni centar u regionu

26.05.2020. 17:25 / Izvor: Akta.ba

U Gradišci se uskoro otvara najsavremeniji prodajni centar u regionu, najavljuju investitori.

Centrum Retail Park na 18.000 m2 predstavit će do sad neviđenu ponudu svjetskih brandova sa aktuelnim kolekcijama odjeće i obuće.

U planu je i izrada kružne saobraćajnice kojom će biti omogućen brz I lak prilaz parkingu Retail Parka.

Pozicioniran je u neposrednoj blizini velike tržnice neprehrambene robe koja je u najvećoj mjeri shopping destinacija kupaca iz EU, kao I 4 supermarketa gdje se snabdjeva domaće stanovništvo.


Jedini je Retail Park na teritoriji koja se prostire od Zagreba do Slavonskog Broda, a svojom blizinom interetsantan je za kupce koji žive na teritoriji izmedju ova dva hrvatska grada.

Evropski projektanti koji su angažovani na izradi projekta Retail Parka vodili su se idejom prostora koji bi zadovoljio sem potrebe za svim vrstama kupovine i želju za porodičnom zabavom, ostavivši pri tome veliki dio zelenih površina za slobodne aktivnosti.

Sigurno će svojim ambijentom i ponudom Retail Park postati odredište cjelodnevnog zadržavanja u toku kojeg će kupci imati priliku za dnevnu, sedmičnu I vikend kupovinu upotpunjenu različitim vidovima zabavnog sadržaja a uz veliki broj prodavnica, bioskop, dječije igraonice, restoran I kafići, zajedno čine da odlazak u kupovinu postane vrhunska zabava.

Kada je šoping u pitanju, Retail Park će sadržavati prodavnice poznatih domaćih i svjetskih brendova te pružiti posjetiocima uvijek aktuelne modne i sportske kolekcije odjeće i obuće, kao i bogat izbor kozmetike.
Kako bi se kupovina mogla odnositi na kompletnu porodicu ali i dom, osim odjeće, na raspolaganju će biti i odličan izbor asortimana Home centra kojeg čini tehnika, rasvjeta, posudje i home dekor. te vrtni asortiman.

Za dio zabave, centar će sadržavati bioskop, dječije igraonice I zelene površine kao sadržaj za cjelodnevnu animaciju.

A za gastronomski dio bit će zadužen restoran sa raznovrsnom kuhinjom kao i tematski kafići koji će svojom uslugom pružiti osvježenje i predah od zabave i šopinga.

 

 

Sadržajem koji nudi, dobrom pozicijom kao i pristupačnošću svoje lokacije sa svih putnih pravaca koji prolaze kroz Gradišku, ovaj Retail Park u kratkom roku postat će ne samo mjesto dobre kupovine već i odredište vrhunske zabave za cijelu porodicu.

"Otvaranje novih radnih mjesta i prilika za zaposlenje velikog broja građana, umanjiće odliv naših ljudi u inostranstvo u potrazi za zaposlenjem. U periodu kada treba uložiti napor u oporavak od situacije izazvane pandemijom, ovaj projekat će se pokazati izuzetno društveno korisnim. Ništa manje bitan nije i sadržaj koji će ovaj centar ponuditi građanima. Od mogućnosti kupovine svega potrebnog za jedno domaćinstvo i porodicu, do zabavnog sadržaja koji ovaj park nudi, kao i doprinosa uređenju saobraćajnog prilaza gradu, Gradiška se od jednog grada razvija u centar dešavanja ove regije'', izjavio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Retail park će se nalaziti na putnom pravcu koji direktno vodi od graničnog prelaza sa EU.

Izgradnja će otpočeti ove godine a u funkciji će biti u drugoj polovini 2021. godine.

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije