U martu otvorenje biznis centra Capital Tower na Otoci

31.01.2018. 15:53 / Izvor: Akta.ba
U martu otvorenje biznis centra Capital Tower na Otoci

U nekadašnjem objektu Kumrovec u sarajevskom naselju Otoka početkom marta se otvara biznis centar pod nazivom Capital Tower.

U nekadašnjem objektu Kumrovec u sarajevskom naselju Otoka početkom marta se otvara biznis centar pod nazivom Capital Tower, potvrđeno je iz kompanije SUB Grup za portal Akta.ba.

Podsjetimo, zgradu je prošle godine kupio Sirijac Abdulah Mehdi za osam miliona eura, a potom uložio značajna sredstva u njenu adaptaciju.

Objekat obuhvata 16 spratova sa preko 15.800m2 prostora, zajedno sa podzemnim etažama i garažama.

 

"Za sada je iznajmljena trećina prostora, prizemlje i još nekoliko spratova po etažama. Radi se o firmama prepoznatljivim u svijetu, od banaka, do softverskih, naftnih i aviokompanija sa kojima imamo potpisane ugovore", kaže nam Meho Korić, jedan od bh. partnera i predstavnik firme.

Inače, zgrada je adaptirana po najnovijim tehnološkim rješenjima u pogledu infrastrukture same zgrade, a to se odnosi na grijanje, hlađenje, Internet, osvjetljenje i sve ostalo što će sadržaj centra podići na jedan viši nivo od onog koji postoji danas u gradu.

"Zgrada će imati Green card i biće ekološki prihvatljiva što je svakako jedna od novina u BiH i odgovarat će svim standardima Evropske unije", ističe on, dodajući da će to svakako privući dolazak stranih kompanija na našem tržištu.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije