U 2019. investirano 460.000 KM u sportsku infrastrukturu u Hadžićima

28.11.2019. 09:26 / Izvor: Akta.ba
U 2019. investirano 460.000 KM u sportsku infrastrukturu u Hadžićima

Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM.

Nakon 11 godina korištenja, umjetna trava na sportskom terenu Fudbalskog kluba Radnik Hadžići zamijenjena je, a sam teren proširen na dimenzije 105×67 metara.

Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave postavljena je zaštitna ograda. Instalirani su napojni kablovi i urađeni temelji za ugradnju reflektora.

Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM. Tim povodom FK Radnik posjetili su Općinski načelnik Hamdo Ejubović i jedan od najuspješnijih bh. menadžera Irfan Redžepagić, koji u svojoj agenciji ima i najboljeg igrača BiH Edina Džeku.

"Za naš grad, klub i omladinu želimo samo najbolje. Iz tog razloga smo se i ove godine odlučili da investiramo u infrastrukturu FK Radnik 200.000 KM. Nadam se da će sva ova ulaganja pratiti i dobri rezultati da će igrači koji stasaju na ovim terenima biti dio pozitivnog imidža naše općine kako u BiH tako i u svijetu”, istakao je prilikom posjete Ejubović.

Radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala.

"Sa Radnikom imam izvanrednu saradnju i lijepo iskustvo svih ovih godina. Ispunili smo mnogo planova i ostvarili određene ideje među kojima je svakako ulaganje u temelje, a to je infrastruktura. Danas ovdje veliki broj talentovanih dječaka trenira, a mnogi su ostvarili uspješne karijere u drugim klubovima. Dovođenjem Mensura Dogana, najboljeg stručnjaka u BiH za rad sa mladim i ova konstantna ulaganja u infrastrukturu daju ogromne rezultate", kazao je Redžepagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije