Prijedorputevi učestvuju u projekatu sanacije puteva na području Prijedora

05.05.2020. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Prijedorputevi učestvuju u projekatu sanacije puteva na području Prijedora

Direktor "Prijedorputeva" Radenko Crnogorac napomenuo je da se završava prva tenderska grupa poslova koju je ovo preduzeće ugovorilo.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je jučer da je u sastavu hitnih projekata sanacije puteva na području grada završeno asfaltiranje 950 metara trase u izbjegličkom naselju Janjića pumpa, čija je vrijednost oko 66.500 KM.

"Imali smo želju da i u drugom dijelu naselja asfaltiramo put, ali, nažalost, tu nije završena kanalizacija. Pošto ona dobrim dijelom ide ispod puta, imamo namjeru, ako uspijemo ove godine, da završimo taj dio kanalizacije, a potom i put", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio na to da su mještani ranije radili kanalizaciju ličnom inicijativom, te da je tu bilo problema sa projektom, koji nikada nije završen.

"Mene izuzetno raduje da će naselje, koje inače ima dosta vode i makadamski putevi su se teško održavali i brzo propadali poslije kiša, što je uvijek bilo problem, sad imati put na zadovoljstvo svih, a posebno kad završimo kanalizaciju i drugi dio asfalta, onda će i zadovoljstvo biti potpuno", naveo je Đaković.

Milica Grabež, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Orlovci - Garevci, kojoj pripada naselje Janjića pumpa, istakla je da je ovo jedna od većih mjesnih zajednica na području Prijedora koja ima oko 500 domaćinstva sa po najmanje dvije porodice u svakoj kući.

Direktor "Prijedorputeva" Radenko Crnogorac napomenuo je da se završava prva tenderska grupa poslova koju je ovo preduzeće ugovorilo sa Gradskom upravom 9. aprila, a gdje su, osim ovog puta, bili putevi u Kozarcu i Donjoj Ljubiji.

"Ugovoreni rok je bio 30 dana pojedinačno za svaki od tih poslova, ali, evo, za manje od 30 dana, uz sve ove mjere i poteškoće koje prate privredu, uspjeli smo da završimo i ovaj putni pravac i onda imamo drugu tendersku grupu, odnosno četiri lota koja smo ugovorili", naveo je Crnogorac.

Savjetnik gradonačelnika Prijedora za infrastrukturu Zlatko Ritan podsjetio je da je Gradska uprava krajem prošle godine raspisala niz tendera za infrastrukturu koja će pomoći odbrani od poplava i sanirati štetu.

"Danas smo obišli i jedan gorući problem u zaseoku Prpoši u Lamovitoj, gdje su se pojavila dva klizišta i praktično odnijela dio puta. To je jedan ozbiljan građevinski poduhvat i dan-danas ga proširujemo jer je nestabilno tlo, tako da ga dorađujemo uz građevinske intervencije. Obišli smo i radove na pješačkom mostu u Niševićima, koji je jedina brza komunikacija sa Omarskom i ostalim dijelom Niševića", rekao je Ritan.

On je naglasio da se pri raspisivanju tendera vodilo računa da veći broj firmi dobije poslove jer je riječ o velikom broju manjih poslova, a s ciljem da se u što kraćem periodu dođe do realizacije.

"To smo na tenderima dobili i očekujemo da će poslovi biti završeni u ugovorenim rokovima. Izlazićemo i dalje našim sugrađanima u susret koliko bude u našoj moći", dodao je Ritan. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije