Potpisani ugovori za projekte asfaltiranja po Programu "marka na marku"

26.05.2020. 17:07 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za projekte asfaltiranja po Programu 'marka na marku'

Realizacijom 26 projekta asfaltirat će se određene putne dionice u 13 mjesnih zajednica na području Grada Živinice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković potpisao je ugovore sa izvođačima radova za realizaciju projekata asfaltiranja putnih dionica na području Grada Živinice, po Programu "marka na marku".

Realizacijom 26 projekta asfaltirat će se određene putne dionice u 13 mjesnih zajednica na području Grada Živinice koje su iskazale interes za učešće u navedenom programu.

Ukupna novčana vrijednost projekata koji će se realizovati po Programu "marka na marku" ove godine je 574.121,76 KM, a realizovat će se na način da će se 50 posto sredstava finansirati iz Budžeta Grada Živinice za 2020. godinu, dok su preostalih 50 posto potrebnih sredstava obezbijedili građani mjesnih zajendica gdje će se realizovati ovi projekti.

Izvođenje radova je podjeljeno na 3 lota, a radove izvode živiničke firme "Terakop", "HIH", "HOLEX" i "Se-Sarajka".

"Želim naglasiti da ove godine imamo malo manje projekata po principu "marka na marku" nego prethodnih godina, a razlog je što sve više projekata planiramo u Budžetu Grada Živinice. S obzirom na to da je Budžet Grada povećan i da se sve više projekata iz mjesnih zajednica ubacuje preko budžeta, iz tog razloga je i smanjen broj projekata po programu "marka na marku". Ja očekujem da realizacija projekata po ovom programu "M:M" polako nestane sa područja Grada Živinice, te da sve projekte u cjelosti radimo preko Budžeta. To očekujem u narednih par godina, dakle, da se svi projekti koje budu građani željeli, da se rade direktno preko budžeta, i da niko ne ulaže dodatna sredstva osim budžetskih sredstava.", rekao je Kamenjašević.

Napomenuo je da su projekati koji se realizuju po principu "marka na marku" projekti građana te da je budžet Grada Živinice nudžet svih građana te da je novac projekta od svih građana. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije