Potpisan ugovor za sanaciju mosta na rijeci Spreči

02.08.2020. 10:11 / Izvor: SRNA
Potpisan ugovor za sanaciju mosta na rijeci Spreči

Riječ je o mostu na putu Petrovo-Orahovica koji je oštećen tokom ratnih dejstava kada je uništena rasponska konstrukcija.

Načelnik opštine Petrovo, Ozren Petković potpisao je u petak sa firmom "Plosko beton" Osječani Donji, ugovor o sanaciji mosta na rijeci Spreči ukupne vrijednosti 87.516 KM sa rokom završetka od 90 dana.

Riječ je o mostu na putu Petrovo-Orahovica koji je oštećen tokom ratnih dejstava kada je uništena rasponska konstrukcija, saopšteno je iz Opštinske uprave Petrovo.

Petković je rekao da će ovim projektom biti trajno riješen problem nastao još u toku rata.

"Riječno korito biće prošireno za više od 10 metara, što će znatno umanjiti rizik od izlivanja Spreče u ovom dijelu, a biće povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju", naveo je Petković.

On je zahvalio kompaniji "Širbegović" iz Gračanice koja je poklonila nosive grede.

Ugovorom sa firmom "Plosko beton" predviđeno je i da, osim izgradnje nedostajućeg dijela mosta, bude saniran postojeći, što obuhvata skidanje ivičnih greda sa ogradom i izvođenje novih, koje nadvisuju kolovoz za 20 centimetara i koje će imati funkciju zaustavljanja automobila i sprečavanja njegovog pada u rijeku prilikom udesa, poledice ili neke druge nezgode.

Predviđena je i izgradnja novog obalnog oslonca sa krilnim zidovima, kao i ugradnja dva slivnika.

Opština Petrovo priprema i izgradnju mosta na putu Porječina-Miričina, gdje je u maju prošle godine stari most pod teretom kamiona pao u riječno korito, čime je potpuno prekinuta ova putna komunikacija.

Tenderska procedura je u toku, a nakon izbora najpovoljnijeg izvođača radova krenuće se i u izgradnju, navodi se u saopštenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije