Jablanica dobila igralište sa tartan podlogom

14.08.2020. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Jablanica dobila igralište sa tartan podlogom

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova, za koji su jablaničani posebno vezani, podrazumjevala je pripremne i instalaterske radove.

Postavljanjem nove tartan podloge i iscrtavanjem linija za rukomet, futsal i odbojku, završen je Projekat izgradnje pomoćnog fudbalskog igrališta i drugih sporednih sadržaja, odnosno rekonstrukcije Stadiona malih sportova „Zlatan Alikadić-Tazlo“.

U okviru ovog projekta ranije je izgrađeno pomoćno fudbalsko igralište FK Turbina sa vještačkom travom i drugim pratećim sadržajima.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je 496.614,18 KM, a sama rekonstrukcija malog stadiona iznosila je  72.775,76 KM. Sredstva za cjelokupni projekat obezbjedila je općina Jablanica vlastitim i dijelom kreditnim sredstvima.

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova, za koji su jablaničani posebno vezani, podrazumjevala je pripremne i instalaterske radove: čišćenje betonske podloge, postavljanje betonskih ivičnjaka, nanošenje plastične tartan mase sastavljene od sintetičke smole jednolične strukture, elastične i otporne na atmosferske promjene i sportsko habanje debljine 8-12 mm. Nakon ovih radova izvršeno je iscrtavanje linija za rukomet, futsal i odbojku.

Izvođač radova je Mavas d.o.o. Mrkonjić Grad, dok je podlogu postavljao Bau Technik Leader d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad čitavim projektom uspješno je vršilo preduzeće Ortho d.o.o. Sarajevo i odgovorna osoba ispred općine Jablanica.

U toku je primopredaja objekta i tehnički prijem Stadiona malih sportova „Zlatan Alikadić-Tazlo“ nakon čega se očekuje njegovo skoro korištenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije