Rekonstrukcija mosta Novi Grad/Dvor utjecati će na privredni razvoj regiona

05.10.2020. 15:21 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija mosta Novi Grad/Dvor utjecati će na privredni razvoj regiona

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Općinu Novi Grad i sa načelnikom Miroslavom Drljačom o realizaciji projekta rekonstrukcije postojećeg mosta Novi Grad/Dvor.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Općinu Novi Grad i sa načelnikom Miroslavom Drljačom i njegovim saradnicima razgovarao o realizaciji projekta rekonstrukcije postojećeg mosta Novi Grad/Dvor, kao i o drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

"Održavanje i obnova mostova te prometnica na zajedničkoj granici jednako je važno za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, ali i Republiku Hrvatsku. Rekonstrukcija ovog mosta značajno će doprinijeti bržem protoku ljudi, robe i kapitala, što će sigurno uveliko utjecati i na privredni razvoj regiona", istakao je ministar Mitrović i najavio skoru rekonstrukciju postojećeg mosta Novi Grad/Dvor jer je prošle sedmice potpisan Sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.

"Formiranjem novog saziva Vijeća ministara ova problematika je konačno dobila pažnju kakvu zaslužuje, a nakon posjete srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i ministra Vojina Mitrovića Republici Hrvatskoj imamo konkretne rezultate koji će,  duboko smo uvjereni, uroditi plodom. Mnogo puta do sada sam govorio kako je značaj ovog graničnog prijelaza za privrednike Novog Grada, ali i kompletne Prijedorske i Unsko-sanske regije ogroman", naglasio je načelnik Drljača.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije