Potpisani ugovori za zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj

22.10.2020. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj

Nakon završene procedure javne nabavke, potpisani su ugovori za zimsko održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica na području općine Tešanj za predstojeću zimsku sezonu.

Nakon uspješno završene procedure javne nabavke, potpisani su ugovori za zimsko održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica na području općine Tešanj za predstojeću zimsku sezonu.

Šest specijalizovanih firmi (TRANS KOP d.o.o. Tešanj, DOBOJPUTEVI d.d. Doboj Jug, HAJDIĆ d.o.o. Maglaj, AB TRANS d.o.o. Tešanj, KM GRADNJA d.o.o. Tešanj i GEO PUT doo Maglaj) će održavati 82,3 km glavnih cesta, a JP RAD će preuzeti održavanje 30,3 km gradskih i prigradskih ulica, te 29 km trotoara.

Sa svih 25 mjesnih zajednica su potpisani Sporazumi o održavanju 164,56 km cesta i 17 km trotoara u lokalnim sredinama za što će iz budžeta Općine biti prebačeno na račune mjesnih zajednica 171.450 KM.

Kada se uobziri cca 63 km magistralnih i regionalnih cesta koje prolaze kroz ovu općinu, ukupno je zimskim održavanjem obuhvaćeno 340,16 km puteva i ulica, te 46 km trotoara.

Općina Tešanj za zimsko održavanje  puteva izdvoji preko 430.000 KM, a poslove nadziru četiri ovlaštene osobe za nadzor i putem ugrađenih GPS uređaja u većinu vozila zimske službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije