Završni radovi na mostu u novoj industrijskoj zoni u Vogošći

10.11.2020. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Završni radovi na mostu u novoj industrijskoj zoni u Vogošći

Vrijednost projekta čija je vrijednost oko 1.345.000,00 KM.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima, te Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač obišli su lokaciju na kojoj radnici firme Termo beton-a izvode završne radove na postavljanju asfalta na mostu i saobraćajnici u Novoj industrijskoj zoni.

"Osnovni cilj ovog izuzetno važnog projekta, čija je vrijednost oko 1.345.000,00 KM, je bolja saobraćajna povezanost sa firmama u novoj industrijskoj zoni, vogošćanskih naselja i magistralnog puta M-18 (povezivanje sa I transferzalom), kao i rasterećenja saobraćaja prema naselju Ugorsko" istakao je nečelnik Smajić.

Ministar Kalem i direktor Kovač su izrazili zadovoljstvo urađenim i istakli da je Općina Vogošća najagilnija Općina u Kantonu Sarajevo kada je u pitanju realizacija projekata.

Osim izgradnje mosta urađena je i potpuna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 260 m, sa dvije saobraćajne trake i dvije pješačke staze. Ranije je završeno izmještanje podzemnih instalacija,  vrelovoda u dužini od 150 m, fekalne i oborinske kanalizacije u dužini od 155 m i vodovoda u dužini od 47 m.

U narednim danima se očekuje tehnički prijem mosta kako bi saobraćajnica bila puštena u funkciju. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije