Završeno asfaltiranje dionice puta u Mjesnoj zajednici Podgajevi

08.12.2020. 15:39 / Izvor: Akta.ba
Završeno asfaltiranje dionice puta u Mjesnoj zajednici Podgajevi

U okviru projekata putne infrastrukture koji se aktivno realizuju na području Grada Živinice završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta na području Mjesne zajednice Podgajevi.

U okviru projekata putne infrastrukture koji se aktivno realizuju na području Grada Živinice završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta na području Mjesne zajednice Podgajevi, a radi se o dionici puta iznad Džebarske džamije koji vodi prema Zelenici.

Kako bi se omogućilo sigurnije kretanje vozila, te stvorili pogodniji uslovi za život građana, na ovom području urađena je putna dionica u dužini od 300 metara, te će se u narednom periodu, na ovakav način raditi i nastavak ovog puta.

Ukupna finansijska vrijednost ovog projekta je 35.000,00 KM, a finansirano je iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač radova je živinička firma "HiH" d.o.o.

"Grad Živinice je po prvi put u suficitu, a Budžet Grada Živinice je stabilan, što daje mogućnost da se realizuju svi planirani projekti u Budžetu, a rekonstrukcijom ove dionice puta poboljšat će se kvalitet življenja građana", kazao je Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije