Počeli radovi na uređenju gradskog Zanatskog centra u Brčkom

07.03.2021. 07:09 / Izvor: Fena
Počeli radovi na uređenju gradskog Zanatskog centra u Brčkom

Gradonačelnik je obišao radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina Brčkog.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić u subotu je obišao radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina Brčkog.

On je kazao da je ovo veliki dan za sve vlasnike lokala u Zanatskom centru koji će moći da kvalitetnije obavljaju svoju djelatnost, naglasili su iz Vlade Brčkog.

"Zanatski centar godinama je bio u teškom stanju. Vlasti Distrikta učinile su velike napore da dođe do početka današnje rekonstrukcije i sanacije platoa što nam omogućava da razmišljamo o novim idejama koje bi vratile funkciju Zanatskom centru. Također, ovo je samo jedan od projekata koje radimo u ovom trenutku i koji je ujedno i najava značajnijim i većim projektima nove Vlade u narednom četverogodišnjem mandatu", kazao je Kadrić.

Milorad Živković, direktor firme "Astra-Plan" Brčko kazao je da će se raditi površina oko 1300 kvadratnih metara i da je plan završetka radova devedeset dana, naglasili su iz Vlade.

"Radovi obuhvataju skidanje dotrajalih betonskih ploča u zamjenu za prirodni granit. Prethodno će se betonirati, odnosno raditi betonska ploča, a zatim će se izvršiti zamjena svih dotrajalih podloga. Vrijednost ugovorenih radova je oko 260.000 maraka", kazao je Živković.

Jasmina Fazlić je vlasnica frizerskog salona u Zanatskom centru dugi niz godina i kaže da će svim vlasnicima lokala uređenje značiti puno.

"Zahvaljujemo se kompletnoj Vladi jer puno će nam značiti uređenje ovog dijela grada koji bi trebao konačno da oživi. Od nas zanatlija mnoge porodice žive tako da se nadamo da će se i stanje poboljšati nakon uređenja infrastrukture, stubišta, pločnika, rasvjete i slično", kazala je Fazlić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije