Vlada BPK za sanaciju puteva u Goraždu izdvojit će 55.000 KM

14.10.2021. 15:04 / Izvor: Fena
Aida Obuća i Ernest Imamović

Ukupna vrijednost ovog projekta je 78.000KM, a Vlada BPK Goražde za sufinansiranje ovih projekata izdvojit će 55.000 KM.

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović danas su potpisali ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata sanacije lokalnih puteva na području grada Goražda.

Radi se o projektima sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture u mjesnim zajednicama Goražde jedan i Goražde tri te mjesnim zajednicama Rešetnica i Berič, čija je ukupna vrijednost 78.000KM, a Vlada BPK Goražde za sufinansiranje ovih projekata izdvojit će 55.000 KM.

Premijerka Aida Obuća naglasila je da su sredstva izdvojena sa ekonomskog koda Tekući transferi drugim nivoima vlasti te najavila nastavak podrške ovakvim projektima i u narednon periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

"Nadam se da ćemo udruživanjem sredstava sa nivoa gradske uprave i sredstava Vlade BPK Goražde uspjeti popraviti kompletnu infrastrukturu na teritoriji cijelog grada Goražda, što je u interesu svih građana", kazala je Obuća.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović istakao je da je u planu realizaicja projekata sanacije puteva u užem gradskom jezgru.

"Sa tim projektima ćemo aplicirati u narednom period,u što je izuzetno važno za naše građane, ali samo uz izuzetnu saradnju Vlade FBiH, BPK i grada jedino je moguće pružiti bolje uslove za život građanima koji žive u ovom kantonu", kazao je Imamović.

Sa premijerkom BPK Goražde on je danas potpisao i Aneks ugovora o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava za sufinansiranje prve faze projekta „Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik“.

Vlada BPK Goražde odobrila je Gradu Goražde sredstva za rekonstrukciju potisnog cjevovoda, ali s obzirom da tehnički uslovi nisu dozvoljavali da se taj projekt realizuje do sredine ove godine, danas potpisanim aneksom ugovora rok je produžen do 31. decembra 2021. – pojašnjeno je ovom prilikom.

Za prvu fazu projekta rekontrukcije potisnog cjevovoda, uz podršku BPK i Vlade FBiH izdvojena su sredstva u iznosu 276.394 KM, a njegovom realizacijom riješit će se jedan od gorućih problema vodosnabdijevanja grada Goražda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije