Završen prednacrt izmjena prostornog plana za budući autoput kroz Brčko

06.12.2021. 09:06 / Izvor: Akta.ba
vlada brčko

Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta završio je sve aktivnosti oko izrade prednacrta izmjene i dopune prostornog plana.

Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta završio je sve aktivnosti oko izrade prednacrta izmjene i dopune prostornog plana, a koji se odnosi na utvrđivanje trase autoputa kroz distrikt.

Portparol Zavoda Daniela Zečević rekla je da su takođe završene aktivnosti i za novi prekogranični most na rijeci Savi i centar za upravljanjem otpadom, prenio je Radio Brčko.

Ona je navela da Zavod sada čeka na dalje postupanje i aktvnosti Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose Vlade Brčko distrikta.

"Završen je i prednacrt regulacionog plana Centar 1 i privode se kraju aktivnosti na izradi regulacionog plana Zona rada industrije bivše baze McGovern, kao i plana stambenog naselja Rijeke 2", navela je Zečević.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima Zavoda, ona je istakla da je zaprimljeno ukupno13 zahtjeva od strane javne uprave distrikta i javnih preduzeća, a koji se odnose na 23 idejna projekta, 14 glavnih projekata i devet eloborata.

Portparol Zavoda rekla je da se ovi projekti odnose na izradu idejnog projekta za naselje Prutače, paket projekata prema zahtjevu JP Putevi Brčko, potom Odjeljenja za zdravstvo, a koji se odnose na rekonstrukciju Hirurgije i Pedijatrije u brčanskoj bolnici.

"Aktivno radimo i na paketu projekata Odjeljenja za obrazovanje, a primili smo i zahtjev Odjeljenja za javne poslove za izradu idejnog i glavnog projekta za saobraćajnicu u bazi McGovern, kao i izrada glavnog projekta vodovodne mreže za povezivanje mjesne zajednice Brka na gradski vodovodni sistem", istakla je Daniela Zečević.

Ona je posebno naglasila da se radi i na idejnom projektu autobuske stanice u Brčkom, a prema zahtjevu Кancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta, navodi Radio Brčko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije