Nastavak rekonstrukcije i asfaltiranja puta Bašigovci Gračanica

10.12.2021. 15:57 / Izvor: Akta.ba
Bašigovci Gračanica

U okviru realizacije projekata putne infrastrukture u Gradu Živinice u toku je nastavak projekta rekonstrukcije i asfaltiranja dijela dionice lokalnog puta Bašigovaci – Gračanica.

U okviru realizacije projekata putne infrastrukture u Gradu Živinice u toku je nastavak projekta rekonstrukcije i asfaltiranja dijela dionice lokalnog puta Bašigovaci – Gračanica.

Naime, kako bi se omogučilo kvalitetnije kretanje vozila, te stvorili pogodni uslovi za život građana na ovom dijelu Grada Živinice prošle godine se pristupilo realizaciji Projekta rekonstrukcije i asfaltiranja putne dionice na koju se zaista dugo čekalo, a koja prolazi kroz nekoliko mjesnih zajednica u ovom dijelu Grada Živinice.

Izgradnja cestovne infrastrukture na ovoj dionici radi se prema projektnoj dokumentaciji na najkvalitetniji način, čime će se stvoriti uslovi za sigurnije kretanje i komunikaciju stanovništva na ovom području Grada Živinice.

Projekat se realizuje u nekoliko faza kako bi se obuhvatila cijela dionica navedenog puta.

S tim u vezi ove godine iz Budžeta Grada Živinice izdvojena su sredstva u iznosu od 200 hiljada konvertibilnih maraka za nastavak uređenja saobraćajne komunikacije na ovoj dionici puta u dužini od 450 metara.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića, ovo je samo neki od mnogobrojnih projekata koji se trenutno implementiraju na teritoriji Grada Živinice, a kojim će se popraviti uslovi življenja za građane Grada Živinice.

  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije