Mitrović i Scanlan razgovarali o autocesti Sarajevo - Beograd i trasi kroz Brčko

22.03.2022. 14:14 / Izvor: Akta.ba
Mitrović i Scanlan

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović sastao se s prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom, a razgovarano je o izgradnji autoceste Sarajevo - Beograd.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se s prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom, a razgovarano je o izgradnji autoceste Sarajevo - Beograd, odnosno rješavanju problema odabira dijela trase i spojne tačke autoceste koji prolazi kroz Brčko distrikt.

Mitrović je informirao Scanlana da je blizu rješenje o definiranju trasa istok - zapad, sjever - jug koje bi bilo na zadovoljstvo sva tri naroda u Brčko distriktu i istovremeno bi zadovoljilo zahtjeve entiteta.

Također, Mitrović je objasnio svoje razloge za skidanja s dnevnog reda prošle sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine tačke koja se tiče rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja dogovorene između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, a sagovornici su se složili da bi to konkretno pitanje trebalo biti riješeno ovog mjeseca, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije