Klanac-Vučilovac: U toku radovi na infrastrukturnim projektima

18.05.2022. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Klanac

U toku su radovi na izgradnji dijela oborinskog i dijela fekalnog kolektora "Željeznički kanal" u Mjesnoj zajednici Klanac.

U toku su radovi na izgradnji dijela oborinskog i dijela fekalnog kolektora "Željeznički kanal" u Mjesnoj zajednici Klanac. Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Majazudin Vehabović jučer je obišao radove.

"Ovaj projekat radio se u više etapa, sada se nalazi u završnoj fazi koja obuhvata dužinu od 580 metara. Izvođač radova je firma 'Balegem' Gradačac, koja je 12. aprila 2022. godine započela radove i od tada teče rok od 150 radnih dana za završetak radova", kazao je Vehabović, te je dodao da se radi o projektu vrijednom oko 400.000,00 KM.

Vehabović je također obišao radove na drugoj fazi izgradnje vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Vučilovac, čijim završetkom će biti rekonstruisano oko 50 posto glavnog cjevovoda.

"Vrijednost ovog projekta je oko 120.000,00 KM, a izvođač radova firma "Balegem" Gradačac ima rok od 60 dana da obavi radove", izjavio je Vehabović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije