Za sanaciju puteva u Goraždu izdvojeno 150.000 KM

09.09.2022. 08:38 / Izvor: Fena
GORAŽDE

Riječ je o putnim komunikacijama u naseljima Grabovik, Glamoč i Kuta za što će iz kantonalnog budžeta biti izdvojeno ukupno 150.000 KM, a dio sredstava u ove svrhe planirao je i Grad Goražde.

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, danas su potpisali ugovore o sufinansiranju  projekata sanacije i asfaltiranja puteva  na području ove lokalne zajednice.

Riječ je o putnim komunikacijama u naseljima Grabovik, Glamoč i Kuta za što će iz kantonalnog budžeta biti izdvojeno ukupno 150.000 KM, a dio sredstava u ove svrhe planirao je i Grad Goražde.

"Ukupna vrijednost investicije uz učešće Vlade i Grada Goražde je preko 210.000 KM i ovo je samo dio onoga što ćemo zajednički realizirati jer smo svjesni da ako udružimo sredstva kako sa kantonalnog i lokalnog nivoa tako i viših nivoa vlasti, zaista možemo uraditi velike promjene kada je u pitanju putna infrastruktura na području sve tri lokalne zajednice. Takođe smo zajedničkog stava da ćemo u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, i uz podršku viših nivoa, raditi još intenzivnije kako bi se poboljšao i izgled užeg gradskog jezgra i kako bi se putne komunikacije koje su u zapuštenom stanju sanirale i asfaltirale", kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Gradonačelnik Goražda potvrdio je da je riječ o projektima koji su od velikog značaja te je najavio skori početak njihove realizacije.

"Kroz ranije razgovore sa premijerkom Obućom naznačili smo prioritete odnosno putne pravce za koje možemo reći da su u užem gradskom jezgru i drago nam je da su oni na taj način prepoznati od strane Vlade BPK tako da udruženim sredstvima idemo u obnovu ova tri putna pravca, što je od izuzetnog značaja. Stanovnici tih naselja, posebno Glamoča i Grabovika, čekali su dugo jer skoro tri decenije gotovo ništa nije urađeno na toj putnoj infrastrukturi kao i Kuta koja će dobiti zaista jedan novi i ljepši izgled", kazao je Imamović.

Premijerka BPK Goražde podsjetila je da je riječ o nastavku kontinuiteta podrške projektima nižih nivoa vlasti iz kantonalnog budžeta u skladu sa finansijskim mogućnostima. Naglasila je da u narednom slijedi i potpisivanje ugovora o podršci istim ili sličnim projektima Općina Foča i Pale u FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije