Grad Goražde za nabavku mehanizacije JKP "6. mart" izdvojila 220.000 KM

04.12.2022. 13:49 / Izvor: Akta.ba
goražde

Grad Goražde za nabavku mehanizacije JKP "6. mart" izdvojila 220.000 KM.

Grad Goražde putem namjenskih sredstava iz civilne zaštite izvršio je nabavku nove savremene kombinovane mašine sa nastavcima  za potrebe JKP "6 mart" Goražde.

Vrijednost mašine je 220. 000,00 KM sa PDV-om.

Ranije je također, putem donacije od strane firme EMKA,  nabavljena smetljara, a kako je rečeno ovim se krenulo polahko u modernizaciju opreme,mehanizacije i vozila koje koristi JKP "6 mart".

"Samim  mojim dolaskom na poziciju vršioca dužnosti direktora Komunalnog preduzeća ja sam na brzinu sagledao  koje su nam manjkavosti, šta nam fali od mehanizacije, vozila  i opreme. Tako da u saradnji sa Gradom Goražde, Gradonačelnikom i Gradskom službom CZ sagledali smo sve opcije i  odlučili smo se za nabavku ovog vozila, radne mašine, kombinovana mašina koja će nam u budućnosti služiti za redovne poslove, jer smo zaista bili u velikim problemima sa mašinom koju smo do sada koristili, imali smo puno kvarova. Značit će nam za buduće radove i uređenje uže gradske jezgre i sela i puteva tako da ćemo se angažovati i na čišćenju snijega tako da građani što više osjete upotrebu i rad ove mašine. Cijena mašine je u konačnici poprilično povoljna 220.000,00 KM. Dobili smo nastavak za košenje trave i ostalog rastinja tako da ćemo moći da čistimo. Jako korisna mašina stigla je u ovaj grad. Trebamo svi da budemo ponosni i zahvalni svima koji su imali sluha za potrebe za jednom ovakvom mašinom.", izjavio je direktor JKP "6 mart" Haris Šalo.

Gradonačelnik Ernest Imamović najavio je nastavak modernizacije JKP "6 mart".

"Odlukom Vijeća data je saglasnost za nabavku ove mašine koja je prijeko potrebna za košenje i uređivanje same obaloutvrde i makadamskog dijela puta gdje ćemo moći u nekim manjim interventnim stvarima raditi sa preduzećem koje je na gradskom nivou, na šta smo veoma ponosni, a vidim i da su  uposlenici JKP ”6 mart” sretni da konačno stigne nešto ispravno i dobro kako njima treba. Riječ je o namjenskim sredstvima iz civilne zaštite Grada Goražda. Donacijom od strane firme EMKA ranije smo nabavili i smetljaru, tako da idemo polahko u modernizaciju prijeko potrebnih mašina u JKP "6mart"", zaključio je Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije