Bolji uslovi za rad

Ilijaš dobio moderan i funkcionalan zanatski centar Banovac

29.12.2022. 08:16 / Izvor: Akta.ba
zanatski centar

Projekat redizajna i uređenja zanatskog centra Banovac uspješno je realizovan, čime je ovaj dio općine Ilijaš dobio novi, moderan i funkcionalan dizajn.

Projekat redizajna i uređenja zanatskog centra Banovac uspješno je realizovan, čime je ovaj dio općine Ilijaš dobio novi, moderan i funkcionalan dizajn.

Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da se radi o značajnom projektu uređenja i urbanizacije centralog dijela grada. 

"Zanatski centar Banovac proteklih godina bio je zanemaren i sada je došlo vrijeme da mu damo novi, moderni dizajn ali i da vlasnicima lokala omogućimo kvalitetnije obavljanje djelatnosti. Pored toga, prostor je funkacionalan i za ostale građane naše općine jer ga je moguće koristiti za odmor i druženje. Realizacija ovog projekta omogućava nam da  razmišljamo o novim idejama koje bi vratile funkciju ovom zanatskom centru", istakao je načelnik Fazlić.

Projekat je finansiran iz Budžeta općine Ilijaš i ukupna vrijednost radova iznosila je 93.260,00 KM. Izvođač radova bila je “Fazum-gradnja” d.o.o Ilijaš, dok je nadzor nad izvođenjem radova vršio Radis d.o.o. 

Zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta nisu krili ni poslodavci koji obavljaju djelatnosti u okviru zanatskog centra Banovac. 

"Želio bih da se zahvalim našem Općinskom načelniku gospodinu Akifu Fazliću i njegovim saradnicima, koji su omogućili da bi uredi plato ispred zanatskog centra i time nama poslodavcima koji radimo tu stvorili bolji ambijent i uslove za rad. Dio ispred naših objekata je urađen na najbolji način  i time nam je omogućeno da stvorimo bolje i ljepše uslove za rad. Hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu", rekao je Kemal Polovina – vlasnik ugostiteljskog objekta Azzuro.

Tokom proljeća 2023. godine realizovat će se projekat hortikulturalnog uređenja zanatskog centra te postavljanje gazišta na prilaznim stepeništima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije