Nabavljeno multifunkcionalno vozilo

Komunalno preduzeće "Rad" Istočno Novo Sarajevo nabavilo multifunkcionalno vozilo

02.01.2023. 08:33 / Izvor: SRNA
rad

Komunalno preduzeće "Rad" Istočno Novo Sarajevo nabavilo multifunkcionalno vozilo.

Direktor Komunalnog preduzeća "Rad" Istočno Novo Sarajevo, Bojan Jolić kaže da je nabavljen posipni materijal za zimsko održavanje saobraćajnica na području ove lokalne zajednice, kao i da je, uz podršku opštine, nabavljeno jedno polovno multifunkcionalno vozilo.

"To vozilo nam je bilo neophodno kako bi tokom zime kvalitetno čistili prvenstveno saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta. Sada čekamo priliku da ga isprobamo u pravim zimskim uslovima. Vozilo može da prihvati 25 različitih priključaka, s tim da ćemo ga, najvjerovatnije, pripremati i za obavljanje proljećnih poslova.", istakao je Jolić.

S obzirom na konstantno širenje opštine i porast broja stanovnika u Istočnom Novom Sarajevu, Jolić je za Srnu najavio da će na proljeće morati razmotriti nabavku još jednog vozila za odvoz smeća, koje će biti prilagođeno potrebama i mogućnostima.

Jolić je napomenuo da je posipni materijal nabavljen još u novembru prošle godine i prilagođen svakodnevnoj upotrebi, te da će ga po svemu sudeći, vjerovatno ostati i za nerednu sezonu.

On je naveo da je zimska služba u pripravnosti još od 1. novembra, kako je definisano u ugovoru sa opštinskom upravom Istočno Novo Sarajevo, ali da su s obzirom na to da snijega još nema, uređivali stabala i sadili nova po centralnom dijelu opštine.

"Raščišćavamo neke druge dijelove opštine, koje do sada nismo imali priliku, a ni potrebu da radimo. Kako nam vremenske prilike dozvoljavaju nastojimo iskoristimo svaki slobodan momenat da odradimo dio posla koji bi nas čekao krajem zime i početkom proljeća", kaže Jolić.

Kada je riječ o voznom parku sa kojim ovo preduzeće raspolaže, Jolić je naveo da se suočavaju sa brojnim poteškoćama zbog zastarjele mehanizacije.

Jolić je istakao da Komunalno preduzeće "Rad" ima 45 zaposlenih radnika, ali im je, zbog proširenja opštine i povećanja zelenih površina koje se moraju održavati, potrebno još komunalnih radnika i vozača do kojih se teško dolazi.

"Zato se snalazimo kako znamo. Generalno mislim da postižemo sve da uradimo i nadam se da će tako biti i u narednom periodu", rekao je Jolić.

Prema njegovim riječima, ove godine su sa opštinskom upravom naparavili dobru finansijsku konstrukciju, ali je poskupljenje goriva i povećanje cijena rada izazvao određene teškoće.

"Sada radimo na izradi nove finansijske konstrukcije za narednu godinu. Pretpostavljam da ćemo biti prinuđeni da mijenjamo cijene prema stanovništvu i privredi, ali koliko će to povećanje biti zavisi od Skupštine opštine koja ima zadnju riječ", naglasio je Jolić.

On je istakao da je naplata od građanstva generalno dobra i da prelazi 90 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije