Uskoro nastavak gradnje kanalizacijskog kolektora na području Posušja

17.01.2023. 08:51 / Izvor: Akta.ba
posušje

Jučer je u Općini Posušje potpisan ugovor vezan uz izvedbu II. faze u sklopu projekta "Izgradnja kanalizacijskog kolektora općine Posušje – Podsustav 2 na području Zagrebačke ceste".

Jučer je u Općini Posušje potpisan ugovor vezan uz izvedbu II. faze u sklopu projekta "Izgradnja kanalizacijskog kolektora općine Posušje – Podsustav 2  na području Zagrebačke ceste“. Riječ je o prometnici koja se proteže od kružnog toka na Ričini prema središtu Posušja, a na kojoj se uslijed velikih količina padalina one zadržavaju na kolniku stvarajući poteškoće u vozačima i pješacima.

Stoga je Općina Posušje krajem prošle godine započela prvu fazu izgradnje kolektora, odnosno linijskog voda fekalne i oborinske kanalizacije ukupne dužine 390 metara.

Nakon uspješno završene prve faze projekta uskoro kreće i druga. U sklopu nje izgradit će se novih 250 metara sustava.

Prema ugovoru kojeg je s direktorom KTM Brina Tomislavom Marićem potpisao načelnik Ante Begić, vrijednost radova iznosi nešto više od 231.000 KM, a ukoliko budu povoljni vremenski uvjeti trebali bi završiti u roku od 90 dana.

Ovime se izravno doprinosi unaprjeđenju životnih uvjeta stanovništva  Posušja i zaštiti prirodnih resursa, odnosno osiguranju okolišno i higijenski prihvatljivog prikupljanja i tretmana otpadnih voda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije