VLADA BPK USVOJILA ODLUKU

Izgradnja stambeno-poslovnog objekta 'Lamela L' u Goraždu počinje u martu

05.02.2023. 08:09 / Izvor: Fena
goražde

Usvojena Odluku o utvrđivanju uslova i kriterija za sticanje prava na kupovinu stana u stambeno-poslovnom objektu "Lamela L" u Goraždu.

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde usvojila je Odluku o utvrđivanju uslova i kriterija za sticanje prava na kupovinu stana po povoljnim uslovima u stambeno-poslovnom objektu "Lamela L" u Goraždu, za potrebe stambeno-nezbrinutih osoba.

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK-a Goražde Bojan Krunić kaže da je realizacija projekta planirana u skladu s programom rada Ministarstva i Vlade BPK Goražde, na koji je svoju saglasnost dala i Skupština BPK Goražde sredinom 2022. godine.

"Lokalitet za izgradnju predviđen je u ulici Ibrahima Popovića u Goraždu, a u planu je izgradnja 18 stambenih jedinica površine od 40 do 68 kvadrata, dok su u prizemlju zgrade planirani poslovni prostori u kojima će biti smještena jedna od kantonalnih institucija.", pojasnio je Krunić.

Napomenuo je da je u međuvremenu odabran izvođač i investitor radova, uplaćena sredstva na ime subvencija budućih korisnika, a početak izgradnje objekta očekuje se polovinom marta 2023. godine, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

"Uslovi i kriteriji za kupovinu stambenih jedinica se nisu nešto posebno mijenjali u odnosu na raniji period, s tim da je intencija Vlade kako u ovom sazivu, tako i u prošlom, bila zadržavanje stanovništva na ovom području, tako da su prvenstveno u fokusu za dodjelu odnosno prodaju stanova porodice s više članova koje žive u zajedničkom domaćinstvu, a cijene stanova bit će po povoljnijim uslovima od tržišnih.", naglasio je Krunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije