DATA SAGLASNOST

Uskoro kreće modernizacija putne dionice Osanica-Prača

14.04.2023. 07:37 / Izvor: Akta.ba
BPK

Realizacija ugovora predviđena je Planom i Programom Direkcije za ceste Ministarstva za privredu ovog kantona za 2023.godinu.

"Vlada Bosanskopodrinjskog kantona na 21. sjednici dala je saglasnost premijeru za potpisivanje ugovora o izvođenju radova na modernizaciji R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Žilići-Ravne (Nišani), s privrednim društvom "Okac" d.o.o. Goražde", saopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade BPK.

Realizacija ugovora predviđena je Planom i Programom Direkcije za ceste Ministarstva za privredu ovog kantona za 2023.godinu.

Razmatrajući materijale Ministarstva za privredu, saglasnost je data i na Odluku Nadzornog odbora J.P “Bosansko-podrinjske šume“ o razrješenju vršioca dužnosti direktora te Odluku o imenovanju direktora ovog javnog preduzeća na period od četiri godine.

Na period od četiri godine, davanjem saglasnosti na Rješenje, imenovani su predsjednik i članovi Nadzornog odbora Turističke zajednice Kantona.

Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica data je saglasnost na Odluku o odobravanju novca Javnoj ustanovi “Dom za stara i iznemogla lica BPK Goražde“. Iznos od 15.000 KM osiguran je na ime pokrića troškova pružanja usluga i funkcionisanja ove javne ustanove, izmirenje dijela obaveza prema uposlenicima po Sporazumu o regulisanju potraživanja potpisanog 2015. godine te Sporazuma sa Poreznom upravom FBiH o plaćanju duga u ratama po osnovnu javnih prihoda, na koji je 2020.godine saglasnost dala Vlada BPK Goražde.

Usvajanjem prijedloga Odluke Ministarstva za finansije odobreni su tekući transferi Gradu Goražde i općinama u sastavu Kantona za mjesec mart 2023., a na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, data je saglasnost za raspisivanje javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata i aktivnosti boračkih udruženja i fondacija, koje doprinose poboljšanju statusa boračkih populacija sa prostora BPK Goražde.

Vlada je zaključkom zatražila od Poreske uprave-Kantonalnog poreskog ureda, ispostave Goražde, da u redovnim aktivnostima izvrši inspekcijski pregled uplata poreskih obaveza klubova i sportskih kolektiva u BPK Goražde, uzimajući u obzir podatak da se većina njih sufinansira iz kantonalnog budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije