VELIKI INVESTICIONI PROJEKAT

Započeli radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji

01.07.2023. 10:46 / Izvor: Akta.ba
gradski park

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica građevinske firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith, jučer je započelo uređenje Gradskog parka Jezero na Betaniji.

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica građevinske firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith, jučer je započelo uređenje Gradskog parka Jezero na Betaniji.

Kako je planirano projektom na ovoj lokaciji biće uređeno pet dječijih igrališta sa novim mobilijarom za bezbrižnu igru djece. Također predviđeno je uređenje četiri fitnes parka sa 19 novih sprava za vježbanje. Projektom je planirana i izgradnja nove staze za rolanje, te rekonstrukcija postojeće rasvjete duž staza. Rekonstrukcija javne rasvjete podrazumijeva ugradnju 18 visokih rasvjetnih tijela, te 74 niskih rasvjetnih tijela u parku.

Planirana je i izgradnja dva nova platoa za postavljanje ljetnih bašti, kao i sanacija kanala za odvodnju površinskih voda. Osim navedenog biće postavljanje 50 novih kanti za otpatke i toliko parkovskih klupa. Na kraju radova planirano je postavljanje sedam mapa za lakšu orijentaciju posjetitelja parka. 

Općina Centar će iz ovogodišnjeg budžeta za realizaciju ovog velikog investicionog projekta izdvojiti iznos od 896.973 KM. Pored „Mibrala“ izvođač radova biće i firma „Flex Invest“, kao dio konzorcija koji je odabran putem javnih nabavki. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Realizacijom ovog projekta će sugrađani dobiti lijepo i uređen prostor Gradskog parka Jezero koje se prostire na površini od gotovo sedam hektara što ga u Kantonu Sarajevo svrstava među najveće uređene zelene površine. Općina Centar svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za održavanje i poboljšanje uslova u ovom parku kao bi naši sugrađani imali adekvatan prostor za odmor. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije