Vrijednost projekta 216.000 KM

Realizovan projekat digitalizacije kino dvorane Ilijaš

05.08.2023. 09:44 / Izvor: Akta.ba
ilijaš

Javna ustanova "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" realizovala je projekat digitalizacije i modernizacije kino dvorane.

Javna ustanova "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" realizovala je projekat digitalizacije i modernizacije kino dvorane.

Ilijaš je jedna od 13 općina koja je dobila nove projektore i opremu a koju su finansirali Fondacija za kinematografiju Federacije BiH i Općina Ilijaš.

Načelnik Akif Fazlić istakao je da je Općina Ilijaš sve više posvećena ulaganju u kulturu i sport.

"Mnoštvo projekata iz infrastrukturne sfere je završeno, a u prioritet dolaze sadržaji u vezi kulture i sporta. Takav jedan projekat je upravo digitalizacija kino dvorane. Finansijski jako značajan jer vrijedi 216.000 KM. Realizovali smo ga u partnerstvu sa Fondacijom za kinematografiju, na način da je Općina Ilijaš učestvovala sa 50 posto i Fondacija sa 50 posto sredstava", rekao je načelnik Fazlić.

Direktor JU "KSC i Radio Ilijaš" Nermin Hodžić zahvalio se Općini Ilijaš i svima onima koji kreiraju Budžet općine Ilijaš jer se u istom i planiraju sredstva kako bi se realizovali projekti od značaja za kulturu.

"U našoj kino sali sada imamo jedan od najmodernijih digitalni kino projektora. Siguran sam da će našim posjetiteljima biti mnogo bolji ugođaj. Urađen je i poptuno novi zvučni sistem koji dodatno doprinosi ugođaju. U smislu tehničke opreme, sada naša kino sala ne zaostaje za drugim modernim kino salama u blizinu. To će biti i nama dodatni motiv da privučemo što više naših sugrađana kao posjetitelja kulturnih sadržaja. Već radimo na pripremama projekcija koje će biti češće nego do sada", kazao je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić je naglasio da nakon tehničke opreme, kompletan unutrašnji enterijer mora biti prioritet, kako menadžmentu Ustanove, tako i Općinskoj administraciji ali i višim nivoima vlasti.

"Potrebna je materijalna podrška i trudit ćemo se da i taj projekat realiziramo u što kraćem vremenskom periodu. Neophodna je zamjena stolica, pozornice, zavjesa ali i još mnogo drugih detalja u našoj kino sali. Nadamo se da ćemo naredne godine ući u taj projekat a do tada kao menadžment pripremiti sva idejna rješenja.", kazao je direktor Hodžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije