Radovi vrijedni 1,4 miliona KM

Krenula modernizacija ceste kroz vikend naselje Ponijeri u Kaknju

31.08.2023. 09:54 / Izvor: Akta.ba
KAKANJ

Započeti su radovi na modernizaciji dijela regionalne ceste R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri kroz vikend naselje Ponijeri kod Kaknja.

Započeti su radovi na modernizaciji dijela regionalne ceste R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri kroz vikend naselje Ponijeri kod Kaknja.

Izvođač radova je MGV Gradnja Zavidovići, a izvode se radovi iz prvog ugovora u sklopu okvirnog sporazuma u iznosu od 1.407.212 KM sa PDV-om potpisanim sa Kantonalnom direkcijom za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Izvođač trenutno izvodi pripremne i zemljane radove u smislu obilježavanja, izmještanja instalacija i druge radove, a rok za završetak iz ugovora je 90 dana.

"U prošlom periodu nije bilo ulaganja u ovaj dio regionalne ceste, pored redovnog održavanja, koja je od velikog značaja za razvoj ruralnih područja koja značajno imaju uticaj i na razvoj turizma a samim tim i na razvoj kantona. S obzirom na to, odlučili smo se u ovoj godini za projekat modernizacije dijela regionalne ceste kroz vikend naselje Ponijeri, kako bi na ovaj način dali svoj doprinos za razvoj turizma", izjavio je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Danijel Pašić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije