zeničko izletište

Svečano otvoren rekonstruisani amfiteatar na Smetovima

12.10.2023. 14:14 / Izvor: Akta.ba
smetovi

Na zeničkom izletištu Smetovi je upriličeno svečano otvorenje rekonstruisanog amfiteatra.

Na zeničkom izletištu Smetovi je upriličeno svečano otvorenje rekonstruisanog amfiteatra.

Projekat sanacije amfiteatra vrijedan je 123.424,96 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedili su Grad Zenica u iznosu od 93.424,96 KM i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM.

Za sve učesnike i goste ceremonije pripremljen je zanimljiv zabavni program, a prisutnim se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"Smetovi su najpoznatije izletište Zeničana. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom je u proteklih nekoliko godina pokrenula niz aktivnosti kako bi ovo izletište bilo atraktivno i turistima iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Napravili smo dječije igralište, pri kraju su radovi na izgradnji Eko-kuće, a sada smo uredili i amfiteatar. Nastojanja Gradske uprave Zenica su da ovo izletište oživi u svakom smislu", istakao je gradonačelnik Kasumović.

smetovi

Osim sanacije amfiteatra postavljene su betonske ploče na prilaznim pješačkim stazama prema amfiteatru, spomeniku, te saobraćajnici, a s ciljem obogaćenja turističke ponude Grada Zenice i Smetova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije