vrijednost 1.234.800,83 KM

Uskoro završetak radova na jednom od značajnijih projekata za ZDK

17.10.2023. 10:59 / Izvor: Akta.ba
POREZNA UPRAVA

Podsjećanja radi, vrijednost ugovora je 1.234.800,83 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amra Mehmedić posjetili su jutors radove na asfaltiranju dionice regionalne ceste R457 Zenica-Arnauti-Donji Kakanj od raskrsnice kod Doma penzionera do mosta preko Babine rijeke, odnosno ul. Prve zeničke brigade i dionice od raskrsnice R457-ulica Crkvice do skretanja za Smetove, odnosno ulice “Ivana Gundulića” u Zenici.

Podsjećanja radi, vrijednost ugovora je 1.234.800,83 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana.

Projektom je predviđena sanacija kolovozne konstrukcije, sistema odvodnje, izrada nove vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije te izgradnja biciklističko-pješačkih staza.

"Ovo je jedna od najdužih ulica koja je bila u katastrofalnom stanju zbog kamiona dok se autoput radio. Gradska uprava i ja lično se zahvaljujemo premijerki Amri Mehmedić koja nam je pomogla da i ovo uradimo, završimo ovu ulicu jer je ovdje investicija blizu 1,3 miliona maraka. Prije rekonstrukcije proveli smo plin, sredit ćemo trotoare tako da će ovo biti predivna ulica za upotrebu građanima", kazao je gradonačelnik Kasumović.

CESTA

Premijerka Mehmedić, također, nije krila oduševljenje što svjedoči završetku jednog od značajnih projekata, odnosno jedne od najvažnijih investicija u ovoj godini kada govorimo o ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

"Radi se o dionici Regionalne ceste R457 koja se proteže kroz naselje Babina rijeka dužine oko 1,6 kilometara, a sredstva za rekonstrukciju osigurana su Programom zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2023. godinu pri Direkciji za ceste. Važno je naglastiti da su se pored sanacije kolovozne konstrukcije ove saobraćajnice paralelno dešavale aktivnosti i bila je izuzetna saradnja sa Gradskom upravom, javnim preduzećima Grijanje i Vodovod i kanalizacija. Kao što znate na samom kraju ove saobraćajnice su počeli radovi na izgradnji bazena tako da smo iskoristili priliku, iskoordinirali aktivnosti da ne bismo došli u situaciju nakon što uradimo ovu saobraćajnicu nekad se zna desiti da se sve mora dizati i polagati instalacije, tako da iskoristila bih priliku još jednom da se zahvalim i Direkciji za ceste, resornom minstarstvu, svim javnim preduzećima i Gradskoj upravi. Raduje me da ćemo dobiti jednu kvalitetnu saobraćajnicu koja je zaista frekventna i koja vodi prema Kantonalnoj bolnici i koju koristi jako puno građana ne samo Zenice nego i Kantona", kazala je premijerka Mehmedić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije