SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Nastavljene aktivnosti s uređenjem prostora Duhanske stanice

31.10.2023. 10:40 / Izvor: Akta.ba
ljubuški

Usvojen je Prijedlog Rješenja o osnivanju Savjeta Regulacijskog plana ''Duhanska stanica Ljubuški'.

U ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški je usvojen Prijedlog Rješenja o osnivanju Savjeta Regulacijskog plana ''Duhanska stanica Ljubuški'', kojim je učinjen još jedan korak prema prenamjeni i uređenju zapuštenog prostora Duhanske stanice u središtu grada. 

O aktivnostima u vezi uređenja prostora Duhanske stanice gradskim vijećnicima se obratio gradonačelnik Vedran Markotić podsjetivši ih kako su potpisali ugovor sa Županijom Zapadnohercegovačkom i kako su već ispatili novčana sredstva.

''Ranije smo pokrenuli proceduru izrade Regulacijskog plana, odnosno prijedloga uređenja i namjene tog prostora. Sad kad smo riješili imovinsko-pravne odnose idemo dalje. U Savjet Regulacijskog plana su predloženi magistri i inženjeri iz područja arhitekture, građevine, hortikulture, prometa, prava… dakle svi oni koji mogu pomoći u izradi Regulacijskog plana", kazao je gradonačelnik Markotić istaknuvši kako će biti organizirane javne rasprave za građane, a već iduće sedmice u saradnji s JP ''Parkovi'' d.o.o. započinju aktivnosti čišćenja tog prostora.

Na sjednici je također odlučeno da će svi redoviti studenti državnih sveučilišta i ove godine od Grada Ljubuškog će dobiti po 500 KM jednokratne financijske potpore.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima viših godina Grada Ljubuškog za akademsku 2023./24. godini jednoglasno je usvojen, a odlukom je propisana visina, uvjeti i postupak dodjele jednokratnih financijskih potpora redovitim studentima državnih sveučilišta koji nisu ponavljali nijednu godinu studija.

Sredstva za potpore osigurana su u gradskom proračunu te će uskoro biti raspisan javni poziv. Ovime je nastavljena praksa ulaganje u mlade i obrazovanje za što u posljednjih nekoliko godina Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, objavio je Grad Ljubuški.

''Na prošloj sjednici imali smo odluku za potpore brucošima, sad nastavljamo s potporama studentima viših godina. U Proračunu za 2023. godinu preko 300.000 maraka predvidjeli za potpore studentima, a preko 70.000 KM smo isplatili našim maturantima. S ovim što pomažemo naše studente na doktorskim studijima taj iznos prelazi 400.000 KM. Nadam se da ćemo u idućim godinama moći izdvojiti još više sredstava za pomoć našim studentima'', rekao je gradonačelnik Markotić.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 12 tačaka, a sve one o kojima su vijećnici glasovali su usvojene jednoglasno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije