SAOPŠTENO

Pivić i Šabani posjetili gradilišta na dionicama regionalnih cesta u ZDK

17.11.2023. 07:46 / Izvor: Akta.ba
ZDK

U naselju Babina rijeka izvodi se sanacija dionice u dužini od 1,6 kilometara.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Adnan Šabani posjetili su jučer gradilišta na dionicama regionalnih puteva R457 u zeničkom naselju Babina rijeka i R413a u mjestu Grm u naselju Čajdraš.

U naselju Babina rijeka izvodi se sanacija dionice u dužini od 1,6 kilometara, od raskrsnice kod Doma penzionera do Kantonalne bolnice Zenica, a projekat obuhvata sanaciju kolovozne konstrukcije, sistema odvodnje, izradu nove vertikalne i horizontalne signalizacije te izgradnju pješačko-biciklističkih staza.

Vrijednost ugovora je 1.234.880,83 KM, a sredstva su osigurana Programom zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2023. godinu Kantonalne direkcije za ceste pri Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Premijer Pivić naglašava da se radi o izuzetno važnoj i frekventnoj saobraćajnici, jer samo u naselju Babina rijeka živi oko 10.000 stanovnika, a cesta se koristi i kao jedan od puteva prema mjestima u slivu Babine rijeke.

Podsjetio je da je na prošloj sjednici Vlade ZDK-a odobreno dodatnih 800.000 KM za nastavak radova na dionici puta prema mjestu Arnauti, tako da je za cestu R457 ove godine izdvojeno ukupno dva miliona KM, saopćeno je iz Pres službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije