Efikasniji i kvalitetniji rad

Potpisan ugovor o kupovini zemljišta za novi Općinski sud u Lukavcu

29.11.2023. 17:32 / Izvor: Fena
TK

Potpisan ugovor o kupoprodaji nekretnine za izgradnju nove zgrade Općinskog suda Lukavcu.

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Nataša Marošević potpisala je danas sa gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem Ugovor o kupoprodaji nekretnine za izgradnju nove zgrade Općinskog suda Lukavcu. 

Riječ je o građevinskom zemljištu, površine od 3.115 m2 po cijeni 249.200 KM na kojem je planirana izgradnja nove zgrade koja bi služila za potrebe Općinskog suda u Lukavcu.

Marošević je navela da je rješavanje dugogodišnjeg problema s kojim se susreće Općinski sud u Lukavcu, a zbog čega brojne otežavajuće okolnosti imaju građani i privredna društva u ovom gradu, počelo u septembru 2022. kada je potpisan Protokol o načinu regulisanja međusobnih obaveza između Vlade TK, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Općinskog suda u Lukavcu i Grada Lukavac, naglasivši da je u svemu bila značajna podrška Skupštine i Vlade TK.

Delić je kazao da je Lukavac značajna sredina kako na području TK i BiH po broju stanovnika, površini i s više od 2.000 privrednih subjekata, a kao takva i lokalna sredina koja treba operativan i funkcionalan sud.

Općinski sud u Lukavcu formiran je 1953. i u svom postojanju nikada nije imao namjensku, potrebama prilagođenu zgradu što je bio limitirajući faktor za postizanje kvalitetnijih rezultata rada.

Izgradnjom nove zgrade Općinskog suda u Lukavcu bit će stečeni uslovi za efikasniji i kvalitetniji rad te pravosudne institucije, saopćeno je iz Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije