Poslovna zona "Majdanska polja"

Gradu Zavidovići osigurano je 112.906,87 KM za sanaciju komunalne infrastrukture

01.12.2023. 15:26 / Izvor: Akta.ba
zdk

Gradu Zavidovići osigurano je 112.906,87 KM za sanaciju komunalne infrastrukture u krugu Poslovne zone "Majdanska polja".

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori o regulisanju međusobnih obaveza i načina realizacije odobrenih sredstava za organizaciju i izgradnju poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

Gradu Zavidovići osigurano je 112.906,87 KM za sanaciju komunalne infrastrukture u krugu Poslovne zone "Majdanska polja".

Sredstva su dodijeljena na osnovu prijave Grada Zavidovići na Javni poziv Ministarstva za privredu ZDK.

Sredstvima odobrenim od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona poboljštat će se trenutni uslovi u industrijskoj zoni „Majdanska polja“ postojećim privrednim subjektima, a otvorit će se i mogućnost za nova investiranja i izgradnju poslovnih hala na ovoj lokaciji.

"Grad Zavidovići suočava se s nedostatkom adekvatnog građevinskog zemljišta za formiranje većih poslovnih zona što doprinosi sporijem razvoju ove lokalne zajednice. Iz tog razloga zahvaljujem se Premijeru Neziru Piviću i resornom Ministru na odobrenim sredstvima i na prepoznavanju napora koje čini Gradonačelnik sa službama u cilju što boljeg unapređenja prvrednih uslova u našem Gradu. Nadam se da će se dobra saradnja Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići nastaviti i u narednom periodu", kazao je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije