Potpisani ugovori

Iz sredstava od vodnih naknada 247.000 KM za projekte Grada Goražda

28.12.2023. 13:53 / Izvor: Fena
goražde

Iz sredstava prikupljenih po osnovu vodnih naknada u ukupnom iznosu od 247.000 KM bit će sufinansirana dva značajna projekta Grada Goražda.

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su danas ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata Grada Goražda.

Iz sredstava prikupljenih po osnovu vodnih naknada u budžetu Ministarstva za privredu u ukupnom iznosu od 247.000 KM bit će sufinansirana dva značajna projekta Grada Goražda kojima bi se dugoročno trebali riješiti problemi u naseljima Obarak i Ilovača.

Premijer BPK Goražde Edin Ćulov naglasio je da se na ovaj način nastavlja saradnja s Gradom Goražde vezana za sufinansiranje najvažnijih projekta.

"U konkretnom slučaju za sanaciju dijela vodovodne mreže u naselju Ilovača izdvojeno je nešto više od 104.000KM, a drugi projekt se odnosi na sanaciju ulice Murisa Živojevića u naselju Obarak, a riječ je o prikupljanju i odvodnji oborinskih voda s ove lokacije kako bi se konačno riješio i ovaj problem. U ovu namjenu će biti utrošeno 143.000KM uz pet posto učešća Grada Goražde", precizirao je Ćulov.  

Rok za izvođenje radova je 30 dana, a po riječima gradonačelnika Ernesta Imamovića, ugovor sa izvođačem radova je već zaključen.

"Možemo reći da će se konačno početi sa izvođenjem radova na zadovoljstvo naših građana, a s obzirom na građevinsku sezonu, nadamo se da nećemo imati problema pri njihovom izvođenju", kazao je Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije