Dizajniran s dvije prometne trake

U Tuzli svečano otvoren moderni kružni tok "Crveni 7"

15.03.2024. 16:13 / Izvor: Avaz.ba

Foto: A. Bešić

Ovaj kružni tok je samo jedan korak u cjelokupnom planu unapređenja infrastrukture kojeg Grad Tuzla provodi.

U Tuzli je, danas, svečano otvoren kružni tok "Crveni 7" kod Stambeno poslovnog objekta "Mellain", na raskršću ulica ZAVNOBiH-a, Maršala Tita i 2. tuzlanske brigade.

Ceremonija otvaranja kružnog toka počela je presjecanjem vrpce, nakon čega su vozila Gradske uprave Tuzle, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i tuzlanskih javnih ustanova i preduzeća prodefilovala kroz novi kružni tok, označavajući početak njegove upotrebe.

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, nakon presjecanja vrpce istaknuo je značaj ovakvih infrastrukturnih projekata Gradske uprave s ciljem poboljšanja protoka i sigurnosti u saobraćaju, a koji doprinose kvalitetu života svih građana.

"Ovaj kružni tok je samo jedan korak u cjelokupnom planu unapređenja infrastrukture kojeg Grad Tuzla provodi", izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Novi kružni tok je moderno dizajniran s dvije prometne trake i dva razdjelna ostrva kružnog oblika od granitne kocke koja je utopljena u beton što će doprinijeti povećanju protoka vozila i sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Izvedena je i nova oborinska odvodnja sa prometnica, te su izvršene izmjene postojeće komunalne infrastrukture u području obuhvata radova, uključujući vodovod, kanalizaciju i centralno grijanje.

Ugrađeni su novi stubovi, instalacija i javna rasvjeta s LED tehnologijom.

Također, u oba ostrva postavljeni su jarboli sa zastavama Bosne i Hercegovine, a kružni tok bit će pod video nadzorom JKP "Saobraćaj i komunikacije" Tuzla.

U sklopu projekta uređena je zelena površina s raznovrsnim ukrasnim sadnicama poput juniperusa, saliksa, juke, cvjetajućih dunjarica, erike i pampas trave, koje su trajnog karaktera, koje će cvjetati tokom cijele godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije