Postojeći dalekovod star 60 godina

Općina Kladanj i Elektrodistribucija Tuzla planiraju izgradnju novog dalekovoda

21.03.2024. 10:46 / Izvor: Akta.ba
kladanj

Urađen idejni projekat.

Razgovor o realizaciji projekta izgradnje novog dalekovoda Plahovići – Drinjače u dužini od pet kilometara, a koji bi se gradio uz regionalnu cestu Kladanj – Muška voda, bio je povod održanog sastanka Općinskog načelnika Jusufa Čavkunovića sa predstavnicima Elektrodistribucije Tuzla.

Za realizaciju ovog projekta, već je urađen idejni projekat i krenulo se u realizaciju prikupljanja potrebne dokumentacije u cilju izdavanja urbanističke saglasnosti  i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Izgradnjom novog dalekovoda riješit će se dugogodišnji problem u isporuci električne energije za dijelove općine Kladanj, odnosno mjesne zajednice Tuholj i Brateljeviće, koje tokom godine preko 20 dana nemaju uredno snabdijevanje električnom energijom, a što je posebno izraženo u zimskom periodu.

Postojeći dalekovod izgrađen je prije 60 godina i isti prolazi kroz šumske predjele.

Na održanom sastanku najavljen je i novi projekat koji će se realizovati na području općine Kladanj, a riječ je o  rekonstrukciji postojeće elektrodistributivne mreže, a u cilju prelaska na 20 kV napon, što će u značajnoj mjeri poboljšati kvalitet snabdijevanja električnom energijom općine Kladanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije