Važna investicija

Usvojeno idejno rješenje: Nova autobuska stanica u Brčkom, investicija od 5 mil. KM

13.06.2024. 17:25 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Brčko distrikt nema funkcionalnu autobusku stanicu osim postojećih perona pokrivenih limenim panelima postavljenih na metalnu konstrukciju.

Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH u naredna dva mjeseca radit će na izradi glavnog projektnog rješenja za autobusku stanicu nakon što je Vlada Brčko distrikta usvojila idejno rješenje, saopćeno je iz zavoda.

"Kada završimo glavno idejno rješenje bit će stvorene prostorne i projektne pretpostavke da Vlada Brčko distrikta može finansirati projekat ili da obezbijedi investitora kroz javno privatno partnerstvo", rekao je Ismet Dedeić direktor zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj i dodao da bi vrijednost radova na izgradnji autobuske stanice bila oko pet miliona KM.

"Zavod je izradio moderan i savremen projekat za objekat koji bi zadovolji potrebe našeg grada. Dosta ranije kroz staru autousku stanicu prlozilo je oko 50 hiljada putnika mjesečno ali danas je to dosta manje", rekao je Dedeić naglasivši da će glavni projekat biti završen za najmanje dva mjeseca.

Brčko distrikt nema funkcionalnu autobusku stanicu osim postojećih perona pokrivenih limenim panelima postavljenih na metalnu konstrukciju koja je prije dvije decenije finansirana sredstvima međunarodnih donatora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije