Dobrinja dobija Sportsko- rekreacioni centar

21.05.2013. 10:56 / Izvor: eKapija.ba
Dobrinja dobija Sportsko- rekreacioni centar

Dobrinja bi već naredne godine trebala dobiti Sportsko- rekreacioni centar sa otvorenim bazenom, sportskim terenima za odbojku na pijesku, univerzalnu sportsku plohu, terene za tenis, te prateće sadržaje ugostiteljstva

Dobrinja bi već naredne godine trebala dobiti Sportsko- rekreacioni centar sa otvorenim bazenom, sportskim terenima za odbojku na pijesku, univerzalnu sportsku plohu, terene za tenis, te prateće sadržaje ugostiteljstva. Centar će se nalaziti u naselju Dobrinja na površini od 0,8 hektara, između rijeke Dobrinje i Osnovne škole Ćamil Sijarić i uz objekt Gimnazije.

Sve ovo navedeno je Odluci o pristupanju izradi urbanističkog projekta Sportsko-rekreacioni centar Dobrinja, koju je donijela Općina Novi Grad. Nosilac izrade projekta je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Zemljište na kojem se predlaže izgradnja sportsko-rekreacionog centra je državno. Nalazi se u granici Regulacionog plana "Dobrinja", prema kojem je planirana izgradnja dva objekta kolektivnog stanovanja sa dijelom uređene zelene površine, ali je Općina Novi Grad izvršila prenamjenu zemljišta zbog nedostatka sportsko- rekreativnih sadržaja u ovom naselju.

Sportsko- rekreacioni centar bi trebalo da ima i hortikulturno rješenje u skladu sa namjenom objekata, gdje zelene površine treba da čine najmanje 30% od ukupne površine parcele. Oko centra moraju biti postavljenje klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze itd.

Kako se navodi u odluci, prije izrade plana potrebno je izvršiti geodetsko snimanje postojećeg stanja, obezbijediti podatke o posjedovnom stanju i ažurnom katastru komunalne infrastrukture, izvršiti istražne radove za izradu elaborata o inžinjersko-geološkim osobinama terena, te izvršiti analizu postojećeg stanja.

A.Š.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije