Prezentiran nacrt Prostornog plana općine Grude

15.04.2016. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran nacrt Prostornog plana općine Grude

Nositelj pripreme izrade Prostornog plana je Vlada Županije Zapadnohercegovačake preko Ministrstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke.

Na samom početku nazočne je pozdravio Općinski načelnik Ljubo Grizelj a pomoćnik Općinskog načelnika za prostorno uređenje imovinsko-pravne poslove i katastar gosp. Mladenko Barić, u svom uvodnom izlaganju podsjetio je na dosadašnji tijek aktivnosti oko izrade Prostornog plana. Istakao je važnost donošenja Prostornog plana općine Grude, kojim su razrađena načela prostornog uređenja i utvrđeni ciljevi prostornog razvoja, te organizaciju, zaštitu korištenja i namjenu prostora.

Nacrt Prostornog plana općine Grude za razdoblje od 2012. do 2032. godine prezentirali su predstavnici izrađivača plana i to ispred tvrtke „Urbane Tehnike“ Zagreb Zdravko Krasić, ispred „IGH“ Mostar Krešimir Šaravanja, te ispred Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Danijela Maslać i Ante Džolan.

Nositelj pripreme izrade Prostornog plana je Vlada Županije Zapadnohercegovačake preko Ministrstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke.

Tijekom trajanja Javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana, isti će biti izložen na uvid u vijećnici općine Grude, svakog radnog dana do 13.svibnja 2016. godine, u vremenu od 8,00 do 15,00 sati, i na internet stranicama općine Grude (www.grude.info).

Informacije o Nacrtu Prostornog plana davati će djelatnici odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i stambeno komunalne poslove općine Grude.

Prijedloge i primjedbe o Nacrtu Prostornog plana fizičke i pravne osobe mogu dostavljati Službi za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar općine Grude ili iste upisati u knjigu primjedbi koja će se nalaziti na mjestu javnog uvida, uz izloženi Nacrt Prostornog plana. Prijedlozi i primjedbe koji nisu čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom, uz adresu podnositelja, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije