Novi parking, igralište i pješačka staza u Kaknju

Investicije / URBANIZAM

Novi parking, igralište i pješačka staza u Kaknju

Započeli su radovi na izgradnji nove pješačke staze uz jednu od zgrada u ulici Rudija Čajaveca kako bi se stanarima olakšalo kretanje.

29.06.2016. 13:58 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je krajem prošle godine u ulici Rudija Čajaveca uvedena zabrana parkiranja kako bi se omogućio svakodnevni prolaz vatrogasnih vozila, vozila hitne pomoći i drugih vozila, što je dovelo do smanjenja parking mjesta na ovoj lokaciji, ove godine Općina Kakanj će ispod zgrada koje se nalaze u ovoj ulici graditi parking na površini od 591 kvadratni metar.

Parking će biti uređen iznad Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” na način da će biti izgrađen manji potporni zid kako bi se dobila površina pogodna za parkiranje.

U blizini ove škole će se graditi i novo igralište sredstvima koje je donirala Tvornica cementa Kakanj, a tenderska procedura za izbor izvođača radova je u toku. Između postojećeg sportskog poligona i igrališta koje će se graditi bit će postavljena visoka zaštitna ograda.

Započeli su radovi na izgradnji nove pješačke staze uz jednu od zgrada u ulici Rudija Čajaveca kako bi se stanarima olakšalo kretanje.

Cilj ovih aktivnosti je olakšati svakodnevni život građanima koji žive na tom području, a prioriteti za ulaganja Općine na ovom području su, između ostalog, definirani i na osnovu dvosmjerne komunikacije sa građanima putem Facebook stranice Općine Kakanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije