Pripremne aktivnosti za početak radova na gradnji kanalizacije u Tešnju

06.08.2016. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Pripremne aktivnosti za početak radova na gradnji kanalizacije u Tešnju

Nakon potpisivanja ugovora izvođači i nadzor su radili na obezbjeđenju preduslova za početak radova.

U kabinetu Općinskog načelnika Općine Tešanj jučer je upriličen sastanak investitora, nadzora sa izvođačima radova (Konzorcij Harysco d.o.o. Sarajevo, Dobojputevi d.d. Doboj Jug i Nedjing d.o.o. Tešanj (za LOT1), te Konzorcij HP Investing d.o.o. Mostar i Inžinjering1 d.o.o. Jelah (za LOT2)).

Nakon potpisivanja ugovora izvođači i nadzor su radili na obezbjeđenju preduslova za početak radova (osiguranja gradilišta, iskolčenje trase, bankovne garancije za radove, dinamički plan radova…).

Prema trenutnim informacijama, prve isporuke materijala (cijevi i šahtova) a LOT-u 2 očekuju se u narednoj sedmici i odmah nakon toga moguć je početak radova. U LOT-u 1 zbog specifičnih profila cijevi, isporuka materijala će kasniti 15-tak dana.

Ove godine ugovoreni su radovi na dionici od Mračaja, preko Jelaha do Tešanjke (granica sa općinom Usora) i od Tešanjke do Kraševa ukupne dužine 7 km i vrijednosti 3 miliona maraka.

Prošle godine završena je prva faza, što ukupno za 2015. i 2016. godinu iznosi 14 km kanalizacione mreže, ukupne vrijednosti 5,7 miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije