Kapital / IZVJEŠTAJI

“Majkić” Inđija osvaja i regionalna tržišta svojim inovativnim rešenjima u oblasti sprečavanja krađa šahtova, slivnika i drugih elemenata komunalne infrastrukture

01.07.2009. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

Preduzeće "Majkic" doo više godina aktivno radi na inovacijama u oblasti zaštite imovine javnih preduzeća. Tako su u saradnji sa Telekomom Srbija razvili sisteme, kako za mehaničku, tako i za elektronsku zaštitu TT okana i samo u predhodne tri godine za ovo javno preduzeće zaštitili više od 10.000 TT okana.

Sličan projekat su realizovali i za brojne vodovode Srbije, pa su svojim rešenjima zaštitili preko 8.000 šahtovskih poklopaca širom Srbije, a samo za Beogradski vodovod i kanalizaciju (BVK) je zaštićeno više hiljada hidranata.

Razvili su i mehanizme za zaštitu slivničkih rešetki od kradje i u 2009.godini ove sisteme instalirali na kompletnom potezu auto-puta Beograd-Niš, a kompletno je zaštitićen i sistem grada Novog Sada i Zrenjanina, dok je pokriven i značajan deo Subotice i Vrbasa. Ukupno je do sada ugrađeno preko 30.000 mehaničkih zaštita slivničkih rešetki.

Kompanija nastavlja sa inovacijama, pa su pokrenuli i projekat zaštite poklopaca na stubovima javne rasvete. Za sada je zaštićeno oko 1000 stubova u Kikindi, a pregovara se oko realizacije u Zrenjaninu, kao i u drugim gradovima širom Srbije.

"Majkić" d.o.o je nedavno investirao i u potrebnu opremu, pa se očekuje osvajanje proizvodnje specijalnih vrsta grejača, prvenstveno za dizne za plastičarske prese, koje se ne proizvode u regionu.

Sa svim ovim programima nastupaju i u inostranstvu. Na teritoriji Bosne i Hercegovine su vrlo aktivni, i to preko firme koju su otvorili u Bijeljini. Uspešnu saradjuju sa Telekomom Srpske ad, kao i sa komunalnim preduzećima sirom BiH. U Republici Hrvatskoj imaju značajnu saradnju sa preduzećem Anik DOO Peteranec, preko koje nastupaju u ovoj susednoj državi.

Predstavnike imaju i na teritorijama Crne Gore i Makedonije, a u kontaktima su sa mogućim partnerima u Rusiji i Ukrajini.

Već duže vremena za partnera u Austriji proizvode i specijalne metalne ramove koji se koriste u građevinarstvu, koji se koriste prilikom postavljanja vatrogasnih instalacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital