NAJAVIO VIŠKOVIĆ

Vlada RS će stimulisati trgovanje hartijama od vrijednosti fizičkih lica

28.03.2023. 13:14 / Izvor: SRNA
FINANSIJE

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada u narednom periodu stimulisati trgovanje hartijama od vrijednosti u Republici Srpskoj fizičkih lica.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada u narednom periodu stimulisati trgovanje hartijama od vrijednosti u Republici Srpskoj fizičkih lica.

"U narednih mjesec dana pripremićemo svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa pravilnicima i uredbama gdje ćemo stimulisati kupovinu hartija od vrijednosti fizičkih lica", rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom rasprave o izvještajima Komisije za hartije od vrijednosti RS za 2021. godinu. 

On je naglasio da treba trgovati hartijama od vrijednosti jer su kamatne stope na obveznice Republike Srpske ili nekog preduzeća 100 odsto ili 200 odsto veće nego na deponovana sredstva na računima kod poslovnih banaka. 

Višković je naveo da je dobit realnog sektora za prošlu godinu veća od četiri milijarde KM, te dodao da se često pita gdje taj novac završi - da li u nekim nekretninama ili u nekim stvarima izvan prostora Republike Srpske. 

On je rekao da je štednja građana Republike Srpske u poslovnim bankama iz godine u godinu sve veća. 

"Procjena Vlade Republike Srpske je da se isti iznos novca vodi u poslovnim bankama i u nekom privatnom čuvanju kod fizičkih lica", rekao je Višković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital