Athabasca Investment želi 100 postotno vlasništvo nad Saniteksom

Kapital / DIONICE

Athabasca Investment želi 100 postotno vlasništvo nad Saniteksom

16.04.2019. 14:14 / Izvor: Akta.ba

Kompanije Athabasca Investment d.o.o. iz Tomislavgrada koja je u zajedničkom djelovanju Pro Consulting d.o.o. Sarajevo, objavila je ponudu za preuzimanje Saniteks-a  d.d. Velika Kladuša.

Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 462.366 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 35,63 KM po dionici.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 303.364 redovne dionica na ime, što u procentu iznosi 65.61 posto.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 9,15 KM ili 25,68 posto od nominalne vrijednosti.

Svrha ponude za preuzimanje je sticanje 100 posto učešca u ciljnom društvu, sa ciljem proširenja postojeće poslovne strategije, kao i sprovođenja strateškog plana razvoja i povećanja tržišnog učešća, te kontrole procesa upravljanja i rukovodenja. Namjera je zadržavanja osnovne djelatnosti, kao i proširenja iste.

Osmišljenom politikom upravljanja želi se postići razvoj i unapredenje svih poslovnih procesa, inovacije u cilju proširenja tržišnog djelovanja i učešca kroz nove investicije, sve u svrhu povećanja efikasnosti poslovanja, kao i po potrebi prijem novih zaposlenika ili razvoj postojećih sa fokusom na stručni kadar radi povećanja konkurentnosti na tržištu.

Athabasca Investment je vlasnik 136.360 redovnih dionica što procentualno iznosi 29,4918 posto od ukupnog broja dionica.

Pro Consulting d.o.o. Sarajevo je vlasnik 22.642 redovnih dionica što procentualno iznosi 4,8970 posto od ukupnog broja dionica.

Zajedničkim djelovanjem, Athabasca Investment d.o.o. Tomislavgrad i Pro Consulting d.o.o. Sarajevo drže 159.002 redovnih dionica ili 34,3888 posto od ukupnog broja dionica ciljnog društva Saniteks-a d.d. Velika Kladuša.

Ponuda za preuzimanje se upućuje svim dioničarima Emitenta za sticanje svih dionica koje su predmet Ponude za preuzimanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital