Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku BiH

11.12.2019. 08:12 / Izvor: Akta.ba

S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika.

Članovi Uprave Raiffeisen banke bili su domaćini tradicionalnog, novogodišnjeg druženja s predstavnicima medija koje je održano u svečanom ambijentu Raiffeisen GALERIJEu Sarajevu.

"S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom. Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno Bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih računa, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci. Registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica. 

"Također, tokom protekle godine Raiffeisen banka je uvela novi i jednostavniji način plaćanja – Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke", dodao je Dobnigg. 

Navedene aktivnosti Banke prepoznala su i četiri svjetska magazina EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. 

Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital